Tandrensning

Hvor tit bør en tandrensning foretages?

Svaret på dette spørgsmål varierer fra person til person og afhænger af flere faktorer, herunder spytproduktion, kost, generel sundhed og individuel mundhygiejne. Det optimale interval for tandrensning fastlægges individuelt efter en grundig vurdering, og din erfarne tandlæge er den bedste kilde til rådgivning herom.

Nogle personer har behov for hyppige tandrensninger med kvartalsvise besøg, mens andre kan vedligeholde en sund mundhygiejne med en tandrensning hvert halve år eller endda en gang om året. Vores mål er at sikre, at din mund forbliver sund og strålende, så vi anbefaler det optimale interval for tandrensning baseret på din unikke situation. Vær sikker på at konsultere din tandlæge for personlig vejledning vedrørende tandrensning og regelmæssige tandeftersyn.

Kan der opstå ubehag ved en tandrensning?

For det overvejende flertal er tandrensninger ikke smertefulde. Mange mennesker oplever faktisk, at en tandrensning er en behagelig oplevelse, der efterlader tænderne følende glattere. Nogle bemærker endda, at deres tænder kan se lysere ud efter poleringen, da den effektivt fjerner de mest markante misfarvninger, typisk forårsaget af kaffe og te. En tandrensning udføres ofte som en integreret del af dit regelmæssige tandeftersyn, hvilket bidrager til at opretholde din munds sundhed og æstetik.

Din tandlæge og tandplejer er til at tale med

Det er vigtigt at huske, at din tandlæge og tandplejer er her for at lytte og tage hensyn til dine behov. Hvis du oplever ubehag under tandrensningen, kan det skyldes faktorer som blottede tandhalse eller følsomt tandkød. Derudover er det værd at bemærke, at nogle gange kan ubehag også skyldes en mere robust tilgang fra tandlægen eller tandplejeren.

Vi forstår, at nogle mennesker kan være nervøse for tandrensning og besøg hos os generelt. Derfor opfordrer vi dig til at kommunikere åbent om dine bekymringer. Vi kan tilpasse dit tandeftersyn og din tandrensning efter dine præferencer og behov. For eksempel tilbyder vi en skånsom ultralyds tandrensning, som er mindre tidskrævende og mere skånsom for vores patienter. Din komfort er vores prioritet, så tøv ikke med at dele dine ønsker med os.

Tandrensning er wellness for dine tænder

Tandrensning er som en luksuriøs behandling for dine tænder, og selvom du flittigt følger de gode råd om tandbørstning og tandtråd, kan intet erstatte den omhyggelige pleje, du modtager under en tandrensning. Ofte udført af din tandplejer, tjener tandeftersyn og tandrensning et konkret formål. Under denne procedure fjernes både hårde belægninger såsom tandsten og bløde belægninger som plak. Tandrensning spiller en afgørende rolle i forebyggelsen af caries (huller i tænderne) og parodontitis (tandkødssygdomme) og afsluttes altid med en skinnende afpudsning af tænderne.

Hvad er tandsten?

Tandsten dannes af plak der forkalkes af spyttet. Plak er en blød, hvid-gullig masse, der sætter sig på tænderne. Hvis plak ikke fjernes ved hjemmetandplejen forkalker det og bliver til tandsten. Tandsten har en ru og ujævn overflade og er grobund for nye plak belægninger. Plak og tandsten ligger på tanden i kontakt med tandkødet og kan give tandkødsbetændelse. Med en tandrensning fjernes plak og tandsten professionelt og effektivt og tandkødet bliver sundt igen i løbet af få dage.

KONTAKT OS FOR AT HØRE MERE ELLER

Bestil tid

[chatbot]