Tandblegning

Hvad indebærer tandblegning?

Inden for tandlægeverdenen refererer tandblegning til processen med at fjerne eventuelle misfarvninger på tænderne, hvilket resulterer i, at tænderne får deres naturlige hvide farve tilbage. Misfarvning af tænder opstår ofte som følge af forbrug af kaffe, te, rødvin og lignende. Rygning kan også forårsage misfarvning.

Tandblegning indebærer anvendelse af det aktive stof hydrogenperoxid, som fjerner misfarvningerne fra tænderne. Det er vigtigt at bemærke, at resultatet af en tandblegning ikke er permanent, da misfarvninger kan vende tilbage over tid. Varigheden af det hvide resultat kan variere afhængigt af individuelle vaner, såsom forbrug af fødevarer, der kan forårsage misfarvning af tænderne.

Kan alle få bleget tænder?

I korte træk er tandblegning ikke egnet for alle. Dette gælder især, hvis tænderne er for slidte. Det er også vigtigt at bemærke, at tandkroner og fyldninger ikke kan bleges. Derfor anbefales det at få en professionel vurdering af ens tænder hos tandlægen for at afgøre, om tandblegning er en hensigtsmæssig mulighed for den enkelte patient.

Hør Jacob fortælle om tandblegning

Smil Med Østergaard

Tre typer tandblegning

Vi tilbyder tre forskellige metoder til tandblegning, hver med sine egne fordele:

Hjemmeblegning
Denne metode er den mest skånsomme og anbefales ofte. Hjemmeblegning strækker sig over 10 dage, hvor patienten bruger 10 sæt præfabrikerede blegeskinner med blegegel. Disse skinner skal bruges i 60 minutter om dagen i løbet af de 10 dage. Resultatet af hjemmeblegning og klinikblegning er det samme.

Klinikblegning
 Dette er den hurtigste tandblegningsmetode, hvor patienten opnår resultater på samme dag. Tandblegningen udføres af en af vores tandlæger og tager cirka en time. Resultatet er synligt med det samme, hvilket gør denne metode populær. Resultatet af hjemmeblegning og klinikblegning er ens.

Intern tandblegning
 Denne metode anvendes ofte på rodbehandlede tænder, der kan blive mørkere end de omkringliggende tænder. Ved intern tandblegning laves der en lille åbning i tanden på samme sted som rodbehandlingen. Blegematerialet indføres i tanden for at blege den indefra. Denne metode anvendes kun på den specifikke tand, der skal bleges.

KONTAKT OS FOR AT HØRE MERE ELLER

Bestil tid

[chatbot]